HU
EN
 
Sliderlogo
 

Legfrissebb híreink

 

2024. 06. 28. -29 CACIB Show Pápa (HU)

29 06 2024:  RED CAROLINE BEHIND THE MASK - Stark: Győztes osztály:

megnézem >>

2024. 05. 04. CAC Show MOSONMAGYARÓVÁR (HU)

Délelőtt:  RED CAROLINE BEHIND THE MASK - Stark: Győztes osztály: kit1, CAC LUCKY

megnézem >>

2024. 04. 25. WORLD DOG SHOW Zagreb (HR)

Fantasztikus eredmény WDS-ről! RED CAROLINE BEHIND THE MASK – Stark: Nyílt osztály: exc2.,

megnézem >>

Rólunk

Köszönöm, hogy meglátogattad honlapomat és engedd meg, hogy pár szóban bemutatkozzam:

Tibold Brigittának hívnak. A fajta iránti rajongásom 8 éves koromban kezdődött amikor elolvastam Lassie hazatér című, Eric Knight regényt. Már ekkor elhatároztam, ha megtehetem, egyszer lesz is egy ilyen kutyám!

25 évet kellett várnom rá…

2009-ben vettük meg első skót juhászunkat Shellyt, aki fantasztikus családi kutyának bizonyult 2 kisgyermek mellé. Vidám természetével, labdaszeretetével mindig kapható egy kis játékra.

Második kutyánkat Jennát (Campobellói Kiss Heavenly Angel) 2012-ben vásároltuk Kiss Máriától a Campobellói kennelből, hobby és egyben kiállítási célra is. Eleinte csak kóstolgattuk a kiállítások világát, majd sorban jöttek a szebbnél szebb eredmények.

Ezek után nem volt kérdés, hogy egy ilyen, nemcsak számunkra szép kutyával, érdemes lenne az álmomat megvalósítani, és megalapozni a tenyészetemet. Így jött létre a Red Caroline Collies Kennel. A választott név különösen közel áll szívemhez, hiszen édesanyám emlékére neveztem el, akit Vörös Éva Karolinának hívtak.

Célom a tenyésztésben: a fajtának megfelelő munkakészség, jó idegrendszer, küllem és egészség. A standardban előírtaknak minél jobban megfelelni. Ezek alapján a tenyészkutya kiválasztásánál (ugyanígy a kanok kiválasztásánál), a szükséges egészségügyi szűrések megléte mellett, nemcsak a külső, de a belső értékek meglétére is fokozottan odafigyelek.

A skót juhászt mivel rendkívül tanulékony fajta, gyerekjáték megtanítani az alapvető engedelmességi feladatokra, ezenkívül éberen figyel és védi a család otthonát. Tele van energiával és nagyon szeret dolgozni, kiváló intelligenciája is segíti, hogy nagyon jó sportkutya váljék belőle.

Részletek mutatása

Kapcsolat